Oturma İzni Olan Yabancı Uyruklu Hastalar
06 Ekim 2020

Yabancı bir ülkede çalışan veya ticaret yapan Oturma izni olan hastaların, Sosyal güvenlik kurumundan dokuz (9) ile başlayan kimlik numarası almaları gerekmektedir. Sosyal güvenlik kurumu tarafından kaydı yapılan ve hastanemize muayene için başvuran hastalar için internet üzerinden sağlık hizmetlerinden faydalanıp faydalanamayacağına dair kontrol yapılır. Kontrol sonucunda hasta sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor ise muayene kaydı açılır. Oturma izni olan yabancı uyruklu vatandaşların, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen kimlik numarasının yazılı olduğu pasaport ile hastaneye müracaat etmeleri gerekmektedir. Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.